Zoals met alles wat je doet, vergroot een goed plan de kans om je doel daadwerkelijk te behalen. Met een podcast maken of produceren geldt hetzelfde. Wij van Podcast Meester benaderen dit pragmatische aan. Dus geen dikke plannen waar je meer tijd bezig bent met het schrijven en/of lezen hiervan, maar waarbij je gewoon hands on en direct aan de slag mee kan. Ideaal gezien kan dit al op een A4-tje.

Uit onze ervaringen met het coördineren, produceren en distribueren van podcasts hebben we een stappenplan ontwikkeld die podcast makers of mensen die ambiëren om een eigen podcast te maken, te kunnen helpen. Dit met de principes van “dromen – durven – doen”.

Aan de hand van deze stappenplan kan je, in je rol van podcast maker, podcastmanager of podcast producer, zelf een podcast produceren. De verschillende stappen en uitgangspunten dwingen je kritisch na te denken over je eindproductie, de benodigde materialen en expertise. Verder biedt dit enig structuur zodat er ruimte overblijft om juist buiten de bestaande kaders te denken en voor een ander of juist voor jezelf te specificeren waar je vast loopt en/of hulp bij nodig hebt.