Podcast portfolio

Dit is de podcast ‘Spiegelportretten‘ – autisme langs ieder levensverhaal – van de Internationale Beroepsvereniging voor Professionals in Autisme. Een podcast waarin verhalen van mensen met autisme en mensen die werken als professional met autisme centraal staan. De verhalen zijn eerlijk, openhartig en laten het leven en werken met autisme zien zoals het is.

De Kennispoort Koffiebreak podcast geeft je jouw maandelijkse dosis ondernemerscafeïne! Netty Wakker en Christine Schakenbos van Kennispoort Regio Zwolle gaan in gesprek met ondernemers, onderwijs, overheid en onderzoekers over actuele thema’s. Wat speelt er in Regio Zwolle?

In de Hub Talk podcast gaan Ramiro en Twan vanuit de Social Hub in gesprek met studenten, docenten en experts over verschillende thema’s.

Wat zeg jij nou?! is een podcast voor en door studenten van Hogeschool Rotterdam. In deze podcast gaat host Kiersha maandelijks in gesprek met twee medestudenten over onderwerpen waar studenten mee te maken hebben. Van je studie tot aan maatschappelijke issues die ons allemaal aangaan.

Young Heroes is een podcastproductie van Aventus. In elke aflevering praten Iris, Fabienne en Bas met een (oud) student van mbo-school Aventus. Dit over een game changer die zijn/haar leven heeft veranderd. Hoe gingen ze hier mee om? Wie stond er voor ze klaar? En. Welke les hebben ze geleerd?

Als afsluiting van de minor Kansrijke zorg van hogeschool Rotterdam hebben de studenten samen met docente Saskia Klinkenberg de podcast Wat ik je wil vertellen gemaakt. In deze podcast hoor je verhalen van moeders die zij hebben leren kennen tijdens de stageperiode bij Moeders van Rotterdam en het Babyhuis en je hoort verhalen van studenten zelf, over de ontwikkeling tot de professional die ze zijn.

Scale Talks is a 30-minute Dutch and, dependent on the interviewee, sometimes English spoken podcast for and by founders. It aims to inspire and challenge. EBITWISE founder Dany van den Berg, together with co-host Sebastiaan van Essen, are politely firing questions at founders that reached milestones we all want to hit.`

DE ANDER is een podcast waarin de vertelling centraal staat. De stem van Elly Verblaauw en collega’s nemen je mee in de wereld van Studiekeuze Check gesprekken die zij hebben met aanmelders voor de voltijd Social Work opleiding van Hogeschool Rotterdam.

Wijze Helden is een podcast waarin helden hun verhaal vertellen. Ze nemen je mee in een sleutelmoment in hun leven en je hoort hoe zij hier wijzer van zijn geworden. De verhalen van onze helden worden versterkt door talentvolle artiesten en producers. Met onder andere poëzie, muziek en zang.

Verhalen bieden antwoorden op vragen. Verhalen geven betekenis. En daarom vertelt in elke aflevering van Decorona, iemand van onze Storytelling Clan, een verhaal. Een verhaal dat voor hem of haar met de coronacrisis verbonden is.

In De Lunchpodcast vertellen verschillende docenten van Instituut voor Gezondheidzorgen en lectoren van het Kenniscentrum Zorginnovatie jou de ins and outs over het thema vitaliteit. Hoe blijf je fit? Wat doet online vergaderen met je brein? Eet jij wel gezond? En wat is jouw zin van het bestaan?

Verkooppraatjes is dé podcast van mbo school Aventus over hun opleiding Retail. In elke aflevering praat host Iris Gotjé met (oud) studenten en docenten van deze opleiding. Zij vertellen je alle ins en outs van deze dynamische opleiding.

Over Morgen Een podcast over Betekeniseconomie, Digitale Economie, Circulaire Economie en Leiderschap binnen het hoger onderwijs. Arjen van Klink, directeur Kenniscentrum Business Innovation gaat in gesprek met studenten, docenten en professionals over de wereld van morgen.

Transformers is een interview podcast over transformatie in de Nederlandse topsectoren. Sebastiaan van Essen, samen met Mark van Boxtel en Pieter Call gaan in gesprek met betrokkenen in deze transformaties.

Een aantal vrijdagmiddagen, staan in het teken van de crea (creatief bezig zijn op school). Kinderen én ouders zijn dan druk bezig om allerlei activiteiten te doen met elkaar, waarbij plezier, creativiteit en soms ook sportiviteit een rol spelen. Door deze kinderen is de podcast Onze toekomst stroomt weg ontstaan.

In de Verhalenpoli podcast staan verhalen over de zorg centraal. Elke aflevering hoor je een of meerdere verhalen over helden in de zorg. De verhalen inspireren, ontroeren en zorgen voor een glimlach op je gezicht.

In Verhalen van mijn dierbaren herbeleeft u de anekdotes, ervaringen en stemmen van uw dierbaren en laat u uw zintuigen prikkelen terwijl u naar hun verhalen luistert.

In de Klassenboek Podcast wordt de overgang van de basisschool naar de middelbare school gevierd, terwijl de luisteraar de bijzondere band tussen leerlingen en hun leraren mag ervaren.