Workshops

Een podcast maken met je team

Deelnemers aan deze workshop hebben ervaren hoe ze een podcast kunnen gebruiken om toekomstige strategische doelen te formuleren samen met hun team en met input van verschillende stakeholders. Tijdens de workshop werd ingegaan op onderwerpen zoals wat een podcast is, hoe een podcast ingezet kan worden om uitdagingen en vraagstukken in het werkveld naar boven te halen, en hoe verzamelde resultaten kunnen worden vertaald naar concrete strategische doelen.

De workshop was samengesteld uit praktische oefeningen, die aangepast waren aan de specifieke vraag en behoefte van de opdrachtgever. De deelnemers leerden de basisvaardigheden van podcasting en hoe ze deze in hun werk kunnen toepassen, zowel om verhalen bij anderen te halen als om eigen verhalen in te zetten om anderen uit te nodigen om hun kennis en ervaringen te delen.

Aan het einde van de workshop hadden de deelnemers hun eerste podcast opnames gemaakt en konden ze de inhoud inzetten om strategische doelen te formuleren en te realiseren samen met hun team.


Storytelling

In deze interactieve workshop leerden de deelnemers hoe ze verhalen kunnen gebruiken om anderen te inspireren voor ontwikkeling en vernieuwing, en hoe storytelling als reflectiemiddel kan worden ingezet.

Deelnemers werden dieper meegenomen in de volgende onderwerpen:

  • Het begrip storytelling
  • De belangrijkheid van storytelling
  • De reis van de held
  • De archetypen en sleutelmomenten

De workshop was op maat gemaakt en bestond uit praktische oefeningen die zijn aangepast aan de specifieke vraag en behoefte van de opdrachtgever. De verhalen van de deelnemers bepaalden de inhoud van de workshop.

Deelnemers waren enthousiast over de workshop en gaven aan vol inspiratie de deur uit te lopen met concrete handvatten om storytelling onderdeel te maken van hun dagelijkse werkzaamheden.


Podcast maken in de klas

Deze workshop biedt deelnemers de unieke gelegenheid om samen te werken aan het creëren van een tastbare en interessante podcast. In deze praktische workshop gaan de studenten door middel van verschillende opdrachten en stappen aan de slag met onderwerpen zoals kennismaking, het begrijpen van wat een podcast is, de 8 stappen van een podcastproductie, het ontwikkelen van een concept en het opnemen en bewerken van fragmenten met muziek en geluidseffecten.

Dankzij de hands-on benadering en het feit dat de studenten zelf actief aan de slag gaan, wordt kennis gemaakt met de belangrijke componenten van een podcast en ontstaat er een tastbaar resultaat. Bovendien is de gezamenlijke luistersessie aan het einde van de workshop een leuke en waardevolle ervaring en een moment voor reflectie.

Volgens de deelnemers is deze workshop zeker een aanrader voor degenen die geïnteresseerd zijn in samen met anderen iets te willen creëren en ontdekken


Werken met verhalende casussen

In onze workshop “Werken met verhalende casussen” hebben deelnemers geleerd hoe ze storytelling tools en handvatten kunnen inzetten bij het begeleiden van cliënten met autisme en een gemiddelde tot bovengemiddelde intelligentie.

Door praktische oefeningen en het werken met verhalende casussen, hebben deelnemers ervaren hoe ze verhalen kunnen vertellen en inzetten om verhalen bij cliënten op te roepen. Ze hebben geleerd hoe ze de juiste vragen stellen en hulpmiddelen, zoals de heldenreis, kunnen inzetten om cliënten te prikkelen om hun verhaal te vertellen.

Deelnemers hebben feedback gekregen van collega coaches en hebben zelf ervaren hoe het is om in de rol van cliënt te kruipen. Dit heeft hen uitgedaagd om na te denken over hun eigen twijfels en voorkeuren en creatieve oplossingen te verzinnen.