Zoals met alles wat je doet, vergroot een goed plan de kans om je doel daadwerkelijk te behalen. Met een podcast maken of produceren geldt hetzelfde. Wij van Podcast Meester benaderen dit pragmatisch aan. Dus geen dikke plannen waar je meer tijd bezig bent met het schrijven en/of lezen hiervan, maar waarbij je hands on en direct aan de slag mee kan. Ideaal gezien kan dit al op een A4-tje.

Uit onze ervaringen met het coördineren, produceren en distribueren van podcasts hebben wij een stappenplan ontwikkeld die podcast makers of mensen die ambiëren om een eigen podcast te maken, te kunnen helpen. Dit met de principes van “dromen – durven – doen”. Aan de hand van deze stappenplan kun je, in je rol van podcast maker, podcastmanager of podcast producer, zelf een podcast produceren. De verschillende stappen en uitgangspunten dwingen je kritisch na te denken over je eindproductie, de benodigde materialen en expertise.

Podcast Meester helpt je graag bij het opstellen van een plan voor je podcast, door dit volledig uit handen te nemen of door je van feedback te voorzien voor je eigen opgesteld podcast plan.

In het podcast plan zullen o.a. de volgende onderwerpen behandeld worden:

  • Doel (en doelgroep) van je podcast
  • Format en structuur van je podcast
  • Onderwerpen en thema’s
  • De intro en outro
  • Een draaiboek
  • De benodigde materialen en expertise

Met behulp van het podcast plan zul je de juiste stappen ondernemen om je podcast te lanceren en te laten groeien. Laat Podcast Meester je helpen bij het creëren van een succesvolle podcast. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zie ook de volgende bijlagen: Podcastcanvas en De 8 stappen van een podcast productie