Ambieer je dat je team/ project/ afdeling beter samenwerkt? Een podcast is de oplossing. Door iedereen de kans te geven om ongehinderd te vertellen, kunnen ze hun zwaktes blootleggen en meer open staan voor feedback. In een podcast kunnen collega’s hulp vragen en delen wat goed of slecht gaat. Het versterkt luisteren en samenwerken tussen teamleden.

Podcast Meester maakt een studio voor je team en helpt met de aflevering. Ieder teamlid helpt mee met presenteren, opnemen, schrijven en muziek selecteren. Of het nu gaat om het delen van een uitdaging, het zichtbaar maken van rollen en posities, of het bevorderen van samenwerking tussen afdelingen, een podcast is een effectief middel. Gebruik het ook als reflectiemiddel of intervisie-tool.

Met Podcast Meester maak je een unieke podcast-ervaring. Onze podcastmeester ondersteunt bij opnemen, monteren en delen, zodat jullie je kunnen concentreren op maken.

Volg deze stappen:

  1. Bepaal het onderwerp (bijv. iets over het project of interessant voor het team).
  2. Bepaal het formaat (bijv. interview, discussie, verhaal, probleem, uitdaging).
  3. Verdeel het team in groepen, elke groep krijgt een specifiek onderdeel van de podcast.
  4. Geef teamleden hulpmiddelen (opnameapparatuur, programma).
  5. Laat groepen presenteren en geef feedback.
  6. Host de podcast en zorg voor manier om te delen.

Een podcast met je team maken verhoogt betrokkenheid, faciliteert kennisdeling en geeft samenwerking een plek. Het kan ook gebruikt worden om (nieuwe) collega’s van informatie te voorzien (onboarding) over specifieke zaken of hoe het binnen je organisatie werkt. Bij Podcast Meester is maatwerk mogelijk. Of je nu een podcast wilt maken voor teambuilding, presentatie van je project, een briefing, vervanging van een vergadering of nieuwsbrief, wij helpen je graag om je doelen te realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.