Hoe gaaf is dat? Een podcast maken met je eigen klas. Samenwerken is het sleutelwoord. Podcastmeester komt in jouw klas en bouwt een echte studio. Samen met je leerlingen/ studenten werken we aan een echte aflevering. We beginnen met een idee en iedereen in de klas helpt mee. Van presenteren tot opnemen en van teksten maken tot een tune uitkiezen.

Met Podcast Meester is het maken van een podcast een unieke ervaring voor jouw klas. We nemen alle organisatie uit handen, zodat jij je kunt concentreren op het werken aan een geweldige podcast met je leerlingen/ studenten. Onze podcastmeester zal jouw klas begeleiden in het opnemen, monteren en delen van de podcast.

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een podcast met je klas te maken:

  1. Bepaal het onderwerp van de podcast. Dit kan iets zijn dat verband houdt met de lesstof of iets dat de leerlingen interesseert.
  2. Bepaal de format van de podcast. Dit kan een interview, een discussie, een verhaal of iets anders zijn.
  3. Verdeel de klas in groepen en geef elke groep een specifiek onderdeel van de podcast om te werken, zoals het onderwerp uitwerken, vragen voorbereiden, of het script schrijven.
  4. Verstrek de leerlingen met de benodigde hulpmiddelen, zoals opnameapparatuur en een opnameprogramma.
  5. Laat de groepen hun werk presenteren en geef feedback.
  6. Host de podcast en zorg voor een manier om hem te delen met de klas, ouders en andere belanghebbenden.

Door een podcast met je klas te maken, zullen leerlingen niet alleen hun communicatievaardigheden verbeteren, maar ook leren om te gaan met technologie en mediavaardigheden. Het is ook een geweldige manier om de betrokkenheid van de leerlingen te verhogen, kennis te laten maken met specifieke onderwerpen en hen te laten zien dat hun stemmen gehoord worden.

Maatwerk is mogelijk bij Podcast Meester. Of je nu een podcast wilt maken voor samenwerkingsactiviteiten in jouw klas, introductieweken, projectdagen of open dagen van jouw school, wij helpen je graag om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken voor een podcast sessie in jouw klas.