Een trillende been is niet altijd even handig

In onze vorige blog hebben we het gehad over multitrack en hoe het geluidseffecten uit een opname verwijdert. Hoewel multitrack nuttig is, kan het niet altijd de zenuwtrekjes verwijderen die sommige mensen krijgen tijdens een opname, zoals het trillen van hun benen.

Als je voor een podcast uitgenodigd wordt, is het normaal om een beetje zenuwachtig te zijn. Het is spannend om voor een microfoon te zitten en je verhaal te vertellen. Helaas kunnen deze zenuwtrekjes hoorbaar zijn in de opname, en daarom is het belangrijk om ze te voorkomen.

Om te voorkomen dat je zenuwachtig bent tijdens een opname, is het belangrijk om je op je gemak te voelen. Maak een praatje met de host, drink rustig een kopje koffie en vraag wat de bedoeling is van de opname. Als je nog steeds zenuwachtig bent, neem dan een pauze en adem diep in en uit. Bedenk dat het niet perse direct foutloos en vlekkeloos hoeft te zijn en dat de hosts ook wel eens foutjes maken.

Zorg voor comfortabele zitpositie en beperk bewegingen tijdens de opname, dit vermindert storende geluiden. Vermijd het houden van voorwerpen zoals een pen of telefoon, waardoor je misschien onbewust bezig bent. Behandel de opname als een gesprek met een familielid en je spanning en zenuwtrekjes verdwijnen, wat resulteert in een soepele opname.

Wees gerust, zenuwtrekjes zijn volkomen normaal en horen bij het proces. Door rustig te werk te gaan, zal het opnemen van een podcast een ontspannen en leuke ervaring worden.